22 februari 2007

Evenescence van Environ®, de nieuwe wetenschappelijke oplossing voor pigmentstoornissen


Pigment is onze natuurlijke bescherming tegen de zon. Na blootstelling aan de zon gaan de pigmentcellen onmiddellijk reageren wat ons een bruin kleurtje oplevert. Maar helaas kan op sommige plaatsten meer pigment geproduceerd worden dan nodig. Hierdoor ontstaan bruine plekken of pigmentvlekken.

Sommige vlekjes worden door hun drager gekoesterd als schoonheidsvlekjes andere worden echter als bron van complexen ervaren. Zo worden zonnevlekjes, die wel voornamelijk voorkomen bij oudere personen, ten onrechte soms ouderdomsvlekjes genoemd. Want het is echter niet zozeer de leeftijd maar wel de zon die deze vlekken veroorzaakt door bvb een acute zonnebrand op decolleté of schouders, of door een constante zoninwerking op gelaat en handen.

Zonnevlekken kunnen verwijdert worden door lichtflitsbehandelingen, chemische peelings, pigmentlaser of door ze te bevriezen. Opblekende crèmes kunnen ook effect hebben. Ook kan een juiste en goede zonbescherming preventief soms een goede oplossing zijn.

Environ® stelt weldra (rond april) de nieuwe lijn Evenescence, speciaal voor bruine verkleuringen van de huid, voor in de Benelux. Dit nieuwe gamma bevat enkel ingrediënten die volgens wetenschappelijk bewijs een oplossing kunnen bieden voor zonnevlekken, donker gekleurde littekens, zwangerschapsmasker, …

Het Evenescence gamma kan eveneens in combinatie met andere gamma’s van Environ® gebruikt worden. De combinatie van deze verhelderende productlijn en Environ® gamma’s met hoge dosissen vitamine A zorgt voor opmerkelijke zichtbare resultaten bij een huid met pigmentstoornissen. Zo bevatten bvb de Original en C-Quence huidverzorgingslijn progressief verhoogde vitamine A waarden.

Let wel: in principe zijn vele pigmentvlekken onschadelijk. Maar toch worden ze best regelmatig, tenminste jaarlijks, onderzocht door een arts. Een goede gelegenheid hiervoor is de Euromelanoma-dag die meestal jaarlijks doorgaat in mei.
TagTagTagTagTagTagTagTag

Geen opmerkingen: