29 maart 2007

Scheer je zweetklieren weg

hyperhidrose, okselzweet
Trekt u vaak een net hemd aan omdat er transpiratieringen onder de armen zitten ? Ofwel, heeft u last van hinderlijk zweten ? Tot nu toe kennen we enkel tijdelijke oplossingen voor het probleem zoals bvb het inspuiten van botox in de oksels, elektrotherapie of ingrijpende chirurgische technieken. Voor zover bekend hebben al deze procedures slechts een matig en/of tijdelijk effect.

Maar er is hoop ! Onlangs publiceerde de Amerikaanse Vereniging voor Plastisch Chirurgen (ASPS) een onderzoek over een totaal nieuwe minimaal operatieve behandeling die is ontwikkeld voor het overdadig zweten. Deze ingreep zou de grote zweetklieren in de oksels verwijderen door middel van een draaiend scheermesje en een zuigapparaatje via een kleine incisie. De schaaf-of scheertechniek, zoals ze wordt genoemd, zou een definitieve oplossing zijn voor continue okseltranspiratie. Het resultaat is meer dan hoopvol: 96% van de patiënten zijn 2 jaar na de behandeling nog steeds tevreden. Verder is de techniek ook minder pijnlijk en minder duur dan de reeds bestaande procedures. Er zijn geen vervelende bijwerkingen of risico’s en ook de verwondingen zijn minimaal.

Let wel: de schaaftechniek is enkel geschikt voor overdadige okseltranspiratie.
TagTagTagTagTagTag

24 maart 2007

Fotopneumatische acnetherapie combineert licht met zuigkracht


Ongeveer 85% van alle tieners hebben problemen met acne. Hoewel het een onschuldige huidaandoening is, verdwijnt ze niet van de ene op de andere dag. Deze zogenaamde jeugdpuistjes kunnen ook behoorlijk sociale gevolgen hebben zeker in tijden dat aandacht voor het uiterlijk groter is dan ooit.

Daarom is het belangrijk dat er tijdig wordt ingegrepen. Terwijl de markt overspoeld wordt met verschillende behandelingen zitten personen met hardnekkige acne nog steeds op hun honger te wachten als het gaat over een pijnloze procedure om van deze aandoening af te raken.

Doorgaans verdwijnt deze aandoening spontaan na de pubertijd maar om psychosociale problemen te vermijden, is het toch belangrijk dat er tijdig wordt ingegrepen. Terwijl de markt echter overspoeld wordt met behandelingen zitten acnelijders nog steeds op hun honger te wachten als het gaat over een pijnloze behandeling om er van af te raken.

Dermatologen passen dan al wel de zuigtechniek met een spuit toe om acnepuisten met etter sneller te verwijderen, met de fotopneumatische of PPx technologie zou dit wel eens voorgoed verleden tijd kunnen worden. Deze therapie combineert een breedspectrum licht met zeer lage energie en de zuigtechniek om acne te behandelen. Eerst wordt de huid opgespannen en de verstopte porie geopend door zuigkracht. Daarna doodt een lichtpuls de acnebacteriën in de porie. De gebruikte lichtenergie is zeer laag en beschadigt de huid niet.

De nieuwe procedure is een absoluut pijnloos alternatief voor het manueel werken met een spuit en er zijn geen neveneffecten. Er is een onmiddellijk zichtbare verbetering van de acne 24 tot 48uur na de behandeling. Elke behandeling duurt ongeveer 10minuten.

Het handheld apparaat met individuele microchips wordt geleverd met drie verschillende topjes om comfortabel elke gezichtszone te kunnen behandelen. De PPx porie reinigende acnebehandeling is ook verkrijgbaar voor thuisgebruik.

Vergeet niet: het is ten zeerste af te raden mee-eters en puisten uit te duwen met de vingers om de acneletsels niet bijkomend te infecteren.
TagTagTagTagTagTag

21 maart 2007

Een strakker en gemodelleerd figuur met de BodySculptor

De BodySculptor BS22 is een nieuwe afslakingsconcept dat in combinatie met een drainerende massage en spiertraining, het afslanken bevordert en cellulitis aanpakt. De methode belooft gemiddeld 2 kledingmaten minder na 12 sessies. Deze niet-chirurgische techniek is voor iedereen die vooral centimeters wil verliezen over heel het lichaam en van een sinaasappelhuid af wil.

De behandeling begint met het smeren van een afslankingscrème of verstevigende gel op de te behandelen lichaamszones zoals bvb de dijen, onderbenen, bovenarmen, buik en de taille die worden omwikkeld met een plastiekfolie. Daarna worden de mouwen waarin zich de elektroden bevinden die bio-magnetische golven met lage spanningsfrequentie voortbrengen, over deze voorbereide zones geschoven en licht aangespannen. Deze bio-magnetische golven warmen het lichaam lichtjes op waardoor de lipolyse, of het lokaal afbreken van vetten, wordt gestimuleerd. De warmte vergroot eveneens de werkzaamheid van zowel de verstevigende als de afslankingsgel. De magnetische golven voortgebracht door de BodySculptor BS22 kunnen vergeleken worden met de radiogolven van bvb een FM radio, een TV, een microgolf of een GSM.

Een combinatie van een 45 minuten durende BodySculptor-sessie en een korte Power-Plate® sessie van ±30 minuten om de spieropbouw te stimuleren wordt aanbevolen. De energietoevoer en vetverbranding in het weefsel nemen hierdoor extra toe. Tenslotte eindigt de behandeling met een ontspannende massage die de afvoer van de vrijgekomen vetzuren bevordert. De BodySculptor procedure is volledig pijnloos. Het verwarmend (32-34°C) effect werkt heel ontspannend en geeft een aangenaam wellness gevoel.

Eén gecombineerde sessie duurt ongeveer 75 minuten en kost 60 à 80 euro.
Aanbevolen wordt een kuur van 12 sessies.

De BodySculptor BS22 wordt voorgesteld op Estetika Lente 2007 (24 t/m 26 maart).
Voor meer info over het nieuwe afslankconcept en vestigingen van BodySculptor Studio’s, contacteer dan Vmax
TagTagTagTagTagTagTag

19 maart 2007

Spieren verstevigen via de computermuis

Elektronische spierstimulatie met pc-muisInformatici en iedereen die voortdurend met een computer werkt, worden meer dan anderen aan stress blootgesteld en hebben vaak gespannen zenuwen. Vrouwen en mannen die hele dagen voor een pc-scherm zitten, hebben onvoldoende de tijd om te bewegen en zich te ontspannen. Voor de problemen die met zo’n levensstijl gepaard gaan, is er voortaan een innovatieve oplossing op de markt: een computermuis met elektronische spierstimulatie !

Deze revolutionaire muis die werkt als een high-tech optische muis, met een 800dpi resolutie, ziet er nochtans uit als een gewone standaard muis. Maar eens het ingebouwde EMS (Electronical Muscle Stimulation)-systeem via een USB-kabeltje aan de elektrodenpads is aangesloten, kan u gelijktijdig uw spieren trainen terwijl u werkt. De elektronische spierstimulatie kan aan- en uitgezet worden via de muis en heeft drie snelheden. Het toestelletje schakelt zichzelf uit na een uur niet gebruikt te zijn. Zo kan u dus uw spiertonus verhogen zonder dat uw collega’s het merken.

De innovatieve pc-muis helpt mensen met een zittend leven hun spieren te verstevigen terwijl ze werken met een computer. Verder gaat ze ook de ontwikkeling van trombose in de aders tegen. Voor personen met kanker, hart- of bloeddrukproblemen en diabetici wordt het gebruik van deze EMS-muis afgeraden. Hetzelfde geldt voor zwangere vrouwen, personen met een pacemaker of met metalen pinnen of platen in hun lichaam.
TagTagTagTagTagTagTag

14 maart 2007

Nieuwe echografietechnologie van Siemens vermindert het aantal borstbiopsies

eSie Touch Elasticity ImagingBorstkanker patiënten moeten dikwijls pijnlijke biopsie laten uitvoeren om de kwaadaardigheid van risicoweefsel te bepalen. Onderzoek naar een meer comfortabel en waardig alternatief loopt al enige tijd. Siemens blijkt de eerste te zijn met een doorbraak in niet-invasieve borstkankerdetectietechnologie met hun ‘eSie Touch Elasticity Imaging’ voor borstkankerdiagnose.

De eSie Touch Elasticity Imaging is pas voorgesteld op het Europese Congres voor Radiologie (ECR) 2007 te Wenen in Oostenrijk. Vanaf maart 2007 zal de software voor het niet chirurgisch vaststellen van borstkanker aangeboden worden op de premium editie van het ‘Acuson Antares’ ultrasound systeem van Siemens. Geneeskundigen gebruiken deze nieuwe toepassing om een ‘elastogram’ te maken die extra informatie over het borstweefsel kan geven. In de meeste gevallen zullen de ademhaling en hartslag van de patiënt voldoende beweging geven om dit elastogram te maken.

Er wordt gesproken over een ‘elastogram’ omdat deze innovatieve technologie een beeld vormt van de elasticiteit en de stijfheid van bepaald weefsel ten opzichte van het omringende weefsel. Daar ziek weefsel verandert, zal ook de relatieve soepelheid veranderen. De stijfheid van weefsel alsook de grootte ervan, geeft meer inzicht in de diagnose van de ziekte.

De resultaten van verschillende studies die deze niet chirurgische procedure momenteel nog onderzoeken, zijn veelbelovend. Gespecialiseerde artsen op dit terrein hebben zelfs grote hoop dat deze technologie een groot aantal onnodige biopsies in de toekomst zou kunnen vermijden. Schattingen door experten tonen immers aan dat 75% van alle biopsies negatief zijn. Beeldvorming van de elasticiteit van het borstweefsel biedt heel wat mogelijkheden om enerzijds de verzorging te verbeteren en anderzijds de behandelingskosten te verminderen voor de patiënt.
TagTagTagTagTagTag

Word wakker met de Sonaki 'vitamine C'-douche

Sonaki Vitamine C DoucheBent u het beu om extra voedingssupplementen te slikken of fruit te eten om uw tekort aan Vitamine C aan te vullen ? Neem dan voortaan gewoon een douche. Sonaki lanceert de innovatieve vitamine C douchekop om met een verfrissende citrusdouche de dag te beginnen. Desondanks de discussie hoog oplaait of dit nu een waardig alternatief voor fruit eten is of niet, het blijft een revolutionair product.

De douchekop met farmaceutische vitamine C-werking laat u wakker worden met een fantastische citrus-sensatie. Onderzoek heeft aangetoond dat de ‘vitamine C’ douche bijzonder weldadig is voor een droge, geïrriteerde en gevoelige huid. Ook de haren zijn zachter na een wasbeurt onder de citrusdouche en haarschilfertjes, door chloriden veroorzaakt, verminderen aanzienlijk. De ‘vitamine C’-filter neutraliseert de zuurtegraad van het kraantjeswater door 99,9% van de chloriden en chloraminen te verwijderen. Zelfs de gevoelige babyhuid en de vacht uw huisdier varen er wel bij.

De Sonaki douche is een handdouche op stang, voorzien van een massagestand. De ‘vitamine C’-filter wordt in het handstuk geplaatst. Een doorzichtige handgreep laat toe de hoeveelheid vitaminekristallen in het oog te houden. Elke filter zit immers in een doorzichtige huls en gaat zo’n 3.000 liter water mee. Het douche systeem is ook onderhoudsvrij, gemakkelijk te plaatsen en eenvoudig in het gebruik. De Sonaki handdouche is tot 40% waterbesparend en maakt gebruik van 5 gepatenteerde technologieën.
TagTagTagTagTagTag

9 maart 2007

Definitieve ontharing voor iedereen met Epilar® System

Epilar SystemEen strijd die al eeuwen aan de gang is: de mens en zijn lichaamshaar !
Hoewel overbeharing zowel bij vrouwen als bij mannen voorkomt, laten vooral vrouwen zich ervoor behandelen. Maar de gladde look is de laatste jaren ook bijzonder populair bij mannen, zeker in het circuit van bodybuilders en fotomodellen. De ontharingsprofessional heeft vandaag een indrukwekkend arsenaal epilatietechnieken ter beschikking, van ambachtelijk tot high-tech.

Na jaren intensief onderzoek zijn er ‘duurzame’ ontharingstechnieken op de markt gekomen die doeltreffender en minder omslachtig zijn dan de klassieke epilatiemethoden zoals bvb foto-epilatie. Een belangrijk element hierbij is dat men voor de behandeling de haren niet mag uittrekken of harsen want dan mist de lichtbron zijn doelwit. De techniek werkt het beste bij personen met donkere haren op een blanke huid. Jammer voor personen met blonde, grijze of lichtbruine haren, deze haarwortels nemen echter niet voldoende energie op om definitief vernietigd te kunnen worden.

Een relatief nieuwe onthaarmethode is het Epilar® System, ontwikkeld door een team van Scandinavische wetenschappers. Het gewenste effect wordt verkregen op basis van het lichaamseigen, eiwitsplitsende enzym trypsine dat inwerkt op de eiwitten in de groeicellen van het haar. Eens de aanwezige eiwitten in de haarfollikel zijn vernietigd door Epilar® wordt de haargroei gestopt.

De behandeling met de Epilar® techniek duurt slechts enkele minuten. Twee gepatenteerde gels worden onmiddellijk na een ontharing door een professional met was of andere methode die haar én wortel verwijdert, zachtjes in de huid gemasseerd. Een belangrijk voordeel bij Epilar® is dat het werkt bij vrijwel ieder huidtype op het hele lichaam, ongeacht huids- en haarkleur. De Epilar® technologie is geschikt voor vrouwen en mannen. Verder liggen de behandelingskosten behoorlijk lager dan bij andere methoden met langdurige werking.
TagTagTagTagTagTag