20 september 2011

Westerse en Oosterse geneeskunde: een ijzersterke combinatie die terrein wint

Geneeskrachtige planten spelen al enkele duizenden jaren een belangrijke rol in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De toepassing van kruiden voor uitwendig gebruik is dan ook een eeuwenoud gebruik. Bij letsels en verwondingen legde men toen al bladeren of delen van planten op de wonden. De laatste tientallen jaren is deze eeuwenoude traditionele Chinese geneeskunde uitgebreid bestudeerd en is volgens experts in en buiten China zeer effectief en veilig gebleken. Bovendien heeft ze het voordeel dat ze minder bijwerkingen heeft dan de reguliere medicijnen.

Kamedis®, een dermo-cosmetische onderneming die gespecialiseerd is in behandelingen voor huidproblemen, heeft gebruik gemaakt van de theoretische en empirische kennis van deze meer dan 4000 jaar oosterse kruidentraditie in de Traditionele Chinese Geneeskunde en de moderne farmacologische, biochemische en klinische wetenschap. Kamedis® past reeds de hoogste productie- en kwaliteitsnormen toe, produceert volgens de GMP-richtlijnen en kwaliteitscontroleprocedures (ISO). Dit zou wel eens belangrijk kunnen zijn wannneer de Europese wetgeving nog verder wordt aangescherpt op gebied van neveneffecten, bewaarmiddelen en veiligheid.

De speciale formules van traditionele kruidenextracten die gebruikt worden in de Kamedis®-producten bereiken een uitstekend resultaat door de kracht van de afzonderlijke extracten die gecombineerd wordt met een mengeling van voordelen.

In elk van de formules bepaalt één welbepaald plantenextract het belangrijkste effect van het product. Enkele ondersteunende extracten versterken het effect van dit hoofdingrediënt terwijl andere de ongewenste neveneffecten ervan voorkomen. Elke formulatie bevat ook een aanvullend extract om een blijvend stabiel karakter van dit synergetische geheel te garanderen.

Deze formulatiemethode is enerzijds gebaseerd op een eeuwenlange ervaring en onderzoek in de Traditionele Chinese Geneeskunde en anderzijds op klinische testen en gegevens verkregen via wetenschappelijke metingen en het opvolgen van patiënten.
Elk plantenextract is getest volgens de meest geavanceerde labomethoden, om het effect te bevestigen op de onderliggende biologische mechanismen.

De plantingrediënten van Kamedis® worden heel zorgvuldig verkregen door gebruik te maken van chromatografie, een geavanceerde technologie die met behulp van poreuze harsen doeltreffend de actieve stoffen uit de kruiden absorbeert, verrijkt en zuivert. De harsen hebben verschillende poreuze structuurparameters en een verschillende polariteit. Deze procedure verwijdert organische zouten, zware metalen en een grote hoeveelheid zetmeel maar verbetert ook de stabiliteit en bewaartijd van de verkregen extracten. Deze unieke methode verrijkt het extract door de actieve stoffen meer geconcentreerd te maken wat resulteert in een verhoogde biologische activiteit.

Alle Kamedis® productgamma's behouden het traditionele "ondersteunende principe" van de Chinese geneeskunde, nl. de kruidenformules brengen opnieuw balans en harmonie in de huidbarriere wat heel belangrijk is bij het herstel- en genezingsproces van de huid.

De planten die gebruikt worden in de verschillende productlijnen zijn speciaal geteeld voor de Kamedis®-laboratoria, volgens zeer precieze teelcondities en strikte kwaliteitscontroleprocedures. Elke formulatie is gedurende meerdere jaren  getest tot de beste combinatie met exacte concentraties en juiste dosissen is vastgesteld.

De verschillende productgamma's bieden een alternatieve of aanvullende oplossing voor chronische huidproblemen zoals: Atopische Dermatitis, Psoriasis, Seborroïsch Exzeem en Acne zonder het gebruik van steroïden, cortisones of andere chemische substanties. De producten kunnen dagelijks en langdurig gebruikt worden zonder neveneffecten. Momenteel werkt Kamedis® ook aan de ontwikkeling van een nieuwe productlijn voor de behandeling van brandwonden tengevolge van radiatietherapie bij kankerpatiënten.

Bent u apotheker, arts (dermatoloog, huisarts, oncoloog, ...), geavanceerd huidverzorgingsspecialist of huidtherapeut en wenst u de Kamedis®-producten beter te leren kennen en te testen, geef ons dan uw gegevens door op onderstaande contactgegevens en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bo - beautytnt [at] gmail [.] com - tel: +32 495 536 744

Geen opmerkingen: