5 maart 2005

Foto-epilatie: een verwarrende booming business

Een lang en gelukkig leven met een gave, jeugdige huid wordt steeds meer het belangrijkste doel van ieder persoon. Geen kost of moeite is daarvoor te hoog. Programma’s als ‘De Wellnesskliniek’, ‘Beautiful’, ‘The Swan’, ‘Extreme Makeover’ en de dramaserie ‘Nip/Tuck’ zwengelen zelfs de vraag naar cosmetische behandelingen nog meer aan.

Fotolicht behandelingen hebben het laatste decenium een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. Zo zijn foto-epilatie en fotofacials al lang geen onbekenden meer. Een Amerikaanse studie toont zelfs aan dat foto-epilatie de nummer 2 is van niet-chirurgische cosmetische behandelingen. Een verdere opmars van de lichttechnologie blijft ook in het volgende decenium nog een belangrijke trend !

Door de technologische vooruitgang kwamen tal van lichtflitstoestellen voor duurzame ontharing in de mid 90-er jaren op de markt. Sommigen werken behoorlijk maar er zijn er ook die ondermaats presteren. Het succes van de behandeling hangt immers af van de juiste filterconfiguratie samen met voldoende energie output.
Bij een correcte toepassing door een gespecialiseerde professional geldt foto-epilatie als zeer veilig.
Belangrijk is dat wanneer u zich aanmeldt voor een behandeling, er steeds een vrijblijvend inleidend gesprek aan voorafgaat om te bespreken hoe foto-epilatie werkt en te beoordelen of deze methode wel voor u geschikt is. Tijdens deze kennismaking, die ongeveer een uur duurt, kunnen alle vragen beantwoord worden. Ook vragen over eventueel ‘andere’ toestellen of technieken !! Zich concentreren op de inhoudelijke kwaliteit van de verstrekte informatie is hierbij gewenst. Ronkende titels of merknamen bieden hierbij geen garantie !

De kostprijs is de voornaamste reden waarom vaak nog gekozen wordt voor de klassieke ontharingsmethoden. Nochtans bewijst een objectieve prijsvergelijking meestal het tegendeel. Het is raadzaam ‘per’ behandeling te betalen en u niet tot een betaling vooraf te laten dwingen voor een ‘reeks’ behandelsessies. Vermijd steeds speciale acties die u overhalen voor een behandeling. Zeker wanneer de actie slechts voor een bepaalde periode loopt.

Het is dus niet steeds gemakkelijk voor een leek een juiste keuze te maken. Kritisch zijn en zich vooraf goed informeren, is altijd een goede zaak !
TagTagTagTag

Geen opmerkingen: