11 maart 2005

Gedeeltelijke huidverjonging

Innovatieve technologie herstelt beschadigde huid cm² per cm²

De huid veroudert natuurlijk door de tijd en extern door de zon. Een door de zon getroffen huid is vlekkerig en slap, heeft zowel fijne als diepe rimpels, een ruwe lederachtige textuur en een droog, schilferig oppervlak. Maar ook zwangerschap, ontstekingen, uitdroging, acné of wondjes kunnen het pigmentatiepatroon van de huid verstoren. Het betreft dan wel bepaalde zones van de huid.

Nieuw aan de Fraxel® lasertechnologie is de mogelijkheid om enkel deze kleine beschadigde huidzones te behandelen. De aangrenzende, gezonde en niet behandelde, zones versnellen het genezingsproces van de bestraalde zones. Het voordeel van deze aanpak is dat de dagelijkse activiteiten geen hinder ondervinden van een genezingsperiode.

Het verschil is al merkbaar na een eerste behandeling: droogtelijntjes rond de ogen worden zichtbaar minder en pigmentvlekken vervagen langzaam en discreet. De huid wordt geleidelijk zachter, gladder en frisser en krijgt terug een gezonde en jeugdige uitstraling.

De Fraxel® is een non-ablatieve erbiumlaser die toch diep in de huid kan dringen. Een ingebouwde computer bepaalt de exacte contouren van de behandelzone. Een blauwe pigmentstof aangebracht voor de behandeling kleurt de beschadigde zones donker. De Fraxel® richt warmtestralen rechtstreeks op deze donkergekleurde huidzones. Door de warmte-ontwikkeling trekken de collageenvezels zich samen in de lederhuid en wordt er “nieuw” collageen aangemaakt. De omliggende, intacte en gezonde huid helpt dit proces te bespoedigen.

Zonbeschadigde huid, pigmentstoornissen, acne littekens, diepe rimpels reageren bijzonder goed op de behandeling. Handen, nek en decolleté komen ook in aanmerking voor een Fraxel®-behandeling. Er zijn weinig neveneffecten merkbaar buiten de gewoonlijke zwelling en roodheid die maximaal slechts enkele dagen duurt.

Bron: Reliant Technologies & Aesthetic Buyers Guide


Geen opmerkingen: