16 oktober 2007

Een Japans collageenrestaurant verovert AmerikaDe interesse in Japanse hapjes zoals sushi, soba, udon, yakitori en ramen dateert niet van vandaag. Een nieuwe Oosterse delicatesse, Tonsoku, staat op het punt Amerika -en misschien ook wel het Westen- te veroveren.

Een Japans chefkok, Himi Okajima, afkomstig van zuidelijk eiland Kyushu, opende een restaurant in Greenwich Village (New York - USA) in september 2007. De kok is er van overtuigd dat dit Japanse streekgerecht zal aanslaan omdat het de huid van de klanten mooi maakt.

De specialiteit Tonsoku is een traditioneel gerecht in het zuidwesten van Japan. Het belangrijkste ingrediënt, varkenspoten, bevat eiwitten die rijk zijn aan collageen. Varkenspoten zijn minder calorierijk en bevatten minder vetten dan andere vleessoorten.

De menukaart van Hakata TonTon biedt een keuze aan van meer dan 40 gerechten op basis van vleesreepjes van varkenspoten op smaak gebracht met verschillende ingrediënten. Alle delicatessen op het menu maken, volgens de Japanse chefkok, de huid stevig en elastisch en helpen haar een natuurlijke gezonde en jeugdige uitstraling te behouden.

Geen opmerkingen: