27 november 2007

Voortaan een bruin kleurtje met een pilletje ?Indien de inspanningen van een Biotechnisch bedrijf in Melbourne, Clinuvel, succesvol blijken te zijn, zal het niet lang meer duren voor er een bruiningspil beschikbaar is voor het grote publiek. Momenteel onderzoekt het bedrijf nog de doeltreffendheid van het medicijn CUV1647 in de strijd tegen huidkanker.

Klinische tests lopen nog en als zij slagen zal deze werkzame samenstelling goedgekeurd worden en een vergunning krijgen. 150 Nier- en harttransplantatiepatiënten uit Brisbane, Melbourne, Adalaide en Europa werken vrijwillig aan deze wetenschappelijke proeven mee. Zij zullen 2 jaar lang een 2-maandelijkse dosis CUV1647 toegediend krijgen. Bij patiënten die een orgaantransplantatie kregen en een lichte huid hebben, zal elke dag dit medicijn worden toegediend omdat zij meer risico lopen om huidkanker te ontwikkelen.

Het pilletje met CUV1647, amper zo groot dan een rijstkorrel, wordt net onder de huid ingebracht en stimuleert de huid om meer melanine te produceren waardoor deze een zonbeschermende teint van binnenuit krijgt. Het bruiningseffect zou ongeveer 2 maanden aanhouden. Met de tests wordt momenteel ook onderzocht wat de bruiningseigenschappen van deze pil zijn en of het risicopatiënten tegen huidkanker voldoende kan beschermen.

Het zou echter nog wel 2 jaar kunnen duren voor deze bruiningspil beschikbaar is voor het grote publiek.

Geen opmerkingen: