30 december 2007

Amatokin® - Stamceltechnologie … de toekomst voor huidverjonging

Amatokin

Of je er mee eens bent of niet, stamcelonderzoek is ‘hot topic’ en kan niet meer genegeerd worden in de wetenschappelijke wereld. Zo bracht in mei 2007 Voss Labs een kleine hoeveelheid van Amatokin, haar anti-aging product op basis van stamceltechnologie, op de markt in Amerika.

Het hoofdbestanddeel, polypeptide 153 – een amino-peptide, werd ontwikkeld door een team van Russische wetenschappers nabij Sint-Petersburg tijdens een onderzoek naar therapieën om derdegraads brandwonden te behandelen. De belangrijkste huidverjongende werkzame bestanddelen worden trouwens ontdekt via brandwondenonderzoek.

Voss Laboratoria voerde reeds meer dan 15 jaar onderzoek uit naar deze peptide. 3 Jaar geleden verkreeg het de toelating om het te verwerken in producten voor cosmetisch gebruik. Volgens dokter Richard Wells zou Amatokin de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes opmerkelijk verminderen door de eigen stamcelreserves in onze huid te activeren.

Momenteel maken slechts 2, misschien 3, grote cosmeticaspelers gebruik van de stamcel technologie in hun anti-aging gamma, nl.:
* Voss Labs met Amatokin®, reeds eerder met succes gelanceerd in Europa en sinds mei 07 ook in Amerika op de markt,
* Peau Magnifique van RéVive®, het duurste in de rij wellicht en tenslotte
* StriVectin®-HS, Hydro-Thermal Deep Wrinkle Serum™, een product dat reeds wereldwijd wordt gewaardeerd en erkend voor zijn verjongingseffect.

Werkt Amatokin® echt ? Zeker is dat het slachtoffers met serieuze brandwonden en zwaar beschadigde huid helpt te genezen. Denk dan even wat het zou kunnen doen voor een sterk verouderde huid … nieuwe, frisse en perfecte huidcellen die nog niet door de leeftijd, zon of milieuvervuiling zijn beschadigd. Wetenschappelijk onderzoek heeft reeds eerder bewezen dat amino-peptiden de bovenste laag van de huid zichtbaar helpen regenereren.

Dan toch eindelijk een echte, niet-invasieve doorbraak in de huidverzorging zonder naalden, inspuitingen of een doktersbezoek ?
De toekomst zal het uitwijzen …

Amatokin (30ml) kost in Amerika $173 à $190 ofwel €117,00 à €128,00 (de huidige wisselkoers in acht genomen)
De richtprijs in Europa blijkt €190,00 te zijn.

Geen opmerkingen: