16 maart 2008

Eerst was er slakkenslijm … nu is er brulkikkerhuid

Brulkikker
Zuid-Koreaanse onderzoekers beweren dat een wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat de huid van brulkikkers antioxidanten produceren die mensen in hun strijd tegen de ouderdom kunnen helpen. Het team, geleid door Professor Kim Se-Kwon van de Afdeling chemie aan de Nationale Universiteit Pukyong in Busan, gelooft dat de studieresultaten wijzen op een waardevolle en veelbelovende oplossing voor huidverjonging.

Het rapport beschrijft hoe wetenschappers erin slaagden om een peptide te isoleren die zowel in de huid als de spieren van de brulkikker wordt gevonden. Deze peptide heeft een sterk anti-oxiderend effect. Door deze eigenschap beweren de onderzoekers dat het zeer doeltreffend is in het bestrijden van de gevolgen van vrije radicalen, de belangrijkste factor bij huidveroudering die leidt tot rimpelvorming.

De wetenschappers zijn van mening dat het peptide extract ontrokken uit een beestje dat door boeren en milieudeskundigen wordt bestempeld als ongedierte, een zeer goedkope en gemakkelijke manier kan zijn als alternatief voor het synthetische vitamine E of dl-alpha-tocoferol. Dit tocoferol is vaak de oorzaak van allergische reacties. Deze substantie wordt zeer veel gebruikt in de huidverzorgingsindustrie, vooral in anti verouderingsproducten en is vaak extreem duur door de grote vraag.

Cognis, die wereldwijd dit ingrediënt verdeelt, is momenteel de grootste producent van synthetische vitamine E.

Meer economisch en doeltreffend
Volgens professor Kim is het brulkikkerextract een gemakkelijker en economischer alternatief voor alpha-tocoferol dat dan ook nog eens 10% efficiënter werkt bij het elimineren van vrije radicalen dan tocoferol.

Er is ook nog een andere voordeel voor producenten van verzorgingsproducten, nl.: het is oplosbaar in water. Dit betekent dat het gemakkelijk kan toegevoegd worden aan een breed gamma van producten, zelfs schoonheidsdrankjes.

Reeds enkele jaren zijn er een aantal producten op basis van slakkenslijm op de markt. Planet skincare (UK) lanceerde eind vorig jaar ook nog een antiverouderingscrème op basis van slangengif. Ook Maystar presenteerde met SYNERGY LIFT een prestigieuze verzorgingslijn gebaseerd op slangengif voor spa's, beauty en wellness centra en particulieren.
Er is ook een stijgende interesse voor ezelsmelk als ingrediënt voor huidverzorgingsproducten omwille van zijn anti-oxiderende en verjongende eigenschappen. Verder wordt ook kamelenmelk, rijk aan mineralen en vitaminen, reeds gebruikt in tal van producten.TagTagTagTagTagTagTagTagTag

Geen opmerkingen: