22 april 2008

Oil·Balance Care van MayStar: een innovatief multi-actieve behandeling voor acne

Oil·Balance Care - MayStar

Er zijn maar weinigen onder ons die nog nooit geen puistjes hebben gehad in hun jeugd. Drie op vier tieners lijdt immers in de pubertijd aan acne. Bij de meesten verdwijnt het probleem maar dit geldt spijtig genoeg niet voor iedereen. Bij sommigen beginnen de problemen zelfs pas rond hun dertigste. Daarom is de naam jeugdpuistjes eigenlijk onterecht.

Bij de één blijft het bij een vette, glimmende huid met meeëters of comedonen, terwijl bij de andere dan weer vooral flamboyante ontstekingen ‘het gezicht’ bepalen. Hoewel het de meest voorkomende aandoening is bij de mens wordt het door de patiënt vaak ervaren als zeer hinderlijk, cosmetisch storend en kan het bij sommigen zelfs tot langdurige somberheid leiden.

Over acne wil zowel de professional als de acnelijder het liefst alles weten. Vooral hoe je het moet behandelen en wat men er zelf kan aan doen. Iedereen, jong en minder jong, wil immers zo snel mogelijk ervan verlost worden.

Over één ding zijn we het zowiezo eens: acne moet je snel en voldoende lang behandelen !
MayStar Laboratoria hebben een innovatieve multi-actieve therapie ontwikkeld gebaseerd op oa. Tea Tree, bisabolol, salicylzuur, narduszaad, rozemarijnextract, lavendel en zink. Deze werkzame bestanddelen van de “Oil·Balance Care” verzorgingslijn van MayStar bestrijden een glimmende huid, zwarte puntjes, verstopte en verwijde poriën en tenslotte acne.

De vernieuwende behandeling combineert de doeltreffende werkzame bestanddelen met verschillende specifieke toepassingen.

Verrassende resultaten zijn reeds vanaf de eerste behandeling merkbaar:
** de huid is minder vet
** voor langere tijd een mat ogende huid
** reinigt verstopte poriën en vernauwt verwijde poriën
** brengt de vochtbalans van de huid terug in evenwicht
** vervaagt de letsels veroorzaakt door acne
** geeft de huid terug een frisse uitstraling
** de huid is zachter, glimt minder en krijgt een regelmatige teint.


Het ‘Oil·Balance Care’ gamma voor thuisgebruik bestaat uit:

  • Sebum-Balancing Cleansing Gel – een reinigende gel voor dagelijks gebruik die de talgafscheiding controleert zonder de huid uit te drogen.

  • Skin-Balancing Make-Up remover – 200ml – een ontschminkingslotion die de huid terug in evenwicht brengt en onzuiverheden doeltreffend aanpakt.

  • Clarifying Facial Tonic - 200ml – een alcoholvrij gezichtstonicum

  • 24-Hour Sebum-Balancing Cream – een crème met een aangenaam lichte textuur die de DNA en RNA synthese activeert op celniveau. De emulsie houdt enerzijds de huid langer mat en anderzijds bevordert ze toch de hydratatie en elasticiteit.

  • Sebo-Balancing Night Repair – een intensieve nachtcrème met anti-bacteriële eigenschappen om de huid tijdens de nacht te kalmeren en te genezen zonder ze uit te drogen.

  • Anti-blemish pack for Acneic skin types – een evenwichtig 3-stappen behandelprogramma voor dagelijks gebruik voor een jonge vette huid of acnehuid.

Het professionele gamma van Oil·Balance Care bestaat uit:

  • Skin-Balancing Program (Professional Pack-5 sessions) – Een pakket goed voor 5 innovatieve behandelingen bestaande uit elk 4 stappen (diep exfoliërende ampoule, een zuiverend concentraat, een alginaat masker en tenslotte een moisturizer express lift)

  • Clarifying Facial Tonic – 400ml

  • Skin Balancing Make-up Remover – 400ml

  • Sebum-Balancing Cleansing Gel – een reinigende gel voor dagelijks gebruik die de talgafscheiding controleert zonder de huid uit te drogen.

Meer informatie nodig over deze innovatieve ‘Oil·Balance Care’ producten ? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

17 april 2008

Borstkankerstudie verhoogt verwachtingen voor NeuVax™ vaccin



Een kleine test met een experimenteel vaccin, ontwikkeld om het immuunsysteem tegen borstkanker te activeren, zou het risico op sterven voor de meeste patiënten kunnen verminderen.

Het vaccin, NeuVax™ genaamd, werd samengesteld voor de behandeling van vrouwen met tumors die het proteïne HER-2 genereren. Indien het resultaat van de kleinschalige studie met 163 patiënten bevestigd wordt in een grotere test zou dit vaccin wel eens een nieuwe therapie voor een grote groep borstkankerpatiënten kunnen worden volgens Dr Linda Benavides, Algemene Chirurgie in het Militair Medisch Centrum Brooke in San Antonio.

25% tot 30% van vrouwen met borstkanker hebben tumoren met hoge concentraties van HER-2. Hun gezwellen groeien vaak veel sneller en hebben meer kans op hervallen dan patiënten met tumoren die het proteïne niet dragen.

De meeste van deze vrouwen zijn behandeld met Herceptin®, ook gekend als trastuzumab, een duur antilichaam gebaseerd geneesmiddel geproduceerd door Genentech Inc.

Onderzoekers, onder leiding van Dr Benavides in Brooke, testten NeuVax™ bij vrouwen wiens tumors zowel lage als hoge waarden van HER-2 genereerden. Een opvolging van deze patiënten gedurende 30 maanden, toonde aan dat het risico op sterven in de hele groep was gehalveerd en bij de groep met lage HER-2 waarden in het bijzonder waren helemaal geen doden.

Het resultaat echter van deze kleinschalige test leverde statistisch onvoldoende bewijzen. Daarom wordt er een derde testfase voor NeuVax™ gepland waarbij meer dan 700 patiënten, enkel vrouwen met tumors die lage HER-2 waarden genereren, zullen worden gevaccineerd. Maar we kunnen ons hierbij ook de vraag stellen of het resultaat van deze test niet dubbelzinnig kan worden geïnterpreteerd. Deze borstkankerpatiënten hebben immers zowiezo betere vooruitzichten dan vrouwen met hogere waarden van dit proteïne. Anderzijds zijn deze resultaten ook bemoedigend. Voor deze groep is er momenteel nog geen immuuntherapie beschikbaar.

Voor meer informatie over NeuVax™, bezoek dan de site van Apthera.

7 april 2008

Botox dringt de hersenen binnen …

Botox
Volgens een nieuwe studie, gepubliceerd in ‘The Journal of Neuroscience
(Magazine voor Neurowetenschappen) en geleid door Matteo Caleo van de Intaliaanse Nationale Raad voor Neurologisch Onderzoek in Pisa, zou Botox zich verplaatsen van de ingespoten plaats naar de hersenen.

Tot nu toe dachten geneeskundigen dat Botox, een giftige eiwit dat de spieren tijdelijk verlamt, op de ingespoten plaats blijft zitten. De Italiaanse neuro-wetenschapper Caleo en zijn team achten het nodig dit toch beter te onderzoeken.

Tijdens de studie, uitgevoerd op ratten in een laboratoriumomgeving, injecteerden ze een labopreparaat van botulinum toxine type A –commercieel in de handel onder de naam Botox- in één zijde van de hippocampus van elk knaagdiertje en in hun visueel centrum, of superieure colliculus. Binnen de drie dagen na hun inspuiting merkten ze duidelijk botulinum activiteit op in de hersenstam. Het toxine of gift verplaatste zich van de ene hippocampus, die het lange termijn geheugen controleert en de ruimtelijke informatie verwerkt, naar de andere hippocampus die aan de andere zijde van de hersenen is gelegen. Het bewoog zich eveneens van de superior collilus, het deel van de hersenen dat verbonden is aan de oog-hoofd coördinatie en gedrag, terug naar het oog.
Deze gevolgen duurden tot zes maanden na inspuiting bij aanvang van het experiment. De wetenschappers beweren dat dit neurotoxine het ruggenmerg kan veranderen en de communicatie tussen de zenuwcellen kan onderbreken.

Een ander recent onderzoek, geleid door
Walter Herzog aan de Universiteit van Calgary (Canada), gaf een gelijkaardig resultaat. De Botox verlamde niet enkel de spier die ingespoten was maar ook de aangrenzende spieren.

De onderzoeksgegevens vermelden eveneens dat verschillende types van het botuline toxine anders kunnen reageren in een laboratorium dan in de klinische praktijk. Hoewel critici beweren dat dit resultaat niet bij de mens kan voorkomen, zijn ze het er wel over eens dat verder onderzoek zeker aangewezen is.

Alvast een goede reden om alle studies naar de effecten en gevaren van Botox zeer goed op te volgen.
Overweegt u toch een Botox-prik, dan is er slechts één gouden raad: 'Laat u steeds behandelen door een gekwalificeerd arts !'

Nvdr: Botox heeft ook therapeutische voordelen bvb bij epilepsie.