20 augustus 2008

MoleMate detecteert huidkanker in een vroeg stadium

Molemate - Symon Cotton
Sinds kort kunnen patiënten in Schotland zich laten scannen om beginnende huidkanker op te sporen voor £100.00(*) Dankzij deze nieuwe scanner kunnen artsen huidvlekken screenen, evalueren in een mum van tijd en vaststellen of ze kwaadaardig zijn zonder kostbare tijd te verliezen.

De wetenschapper Symon Cotton ontwikkelde de MoleMate in 1998 in samenwerking met huisartspraktijken en de Universiteit van Camebridge. Hiermee kunnen artsen nu voortaan met een klinisch bewezen systeem huidvlekken bij patiënten snel en pijnloos testen.

De MoleMate geeft een onmiddellijk analyse van de veranderingen in de belangrijkste componenten van de huid waardoor vooral een vroege, correcte diagnose kan vastgesteld worden. Het maakt gebruik van de lichte golf technologie om tot 2mm onder het huidoppervlak door te dringen. Mogelijke schadelijke veranderingen in kleur, bloeddoorstroming, huidpigment en collageen worden ontdekt dankzij de verschillen in de lichte golven die terugkeren.

De MoleMate is een handbediende scanner met software die gebruik maakt van de SIAscopy technologie voor huidbeeldvorming. Dankzij deze technologie worden hemoglobine, melanine, huidpigment en collageen gescand en via een scherm zichtbaar gemaakt tot 2mm onder de huid. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem dat artsen ondersteunt bij het bepalen van hun diagnose. Het bevat eveneens het Hunter Scoring Systeem dat helpt bij het detecteren van vele types verdachte letsels in een vroeg stadium.

De gehele behandelkit bestaat uit:

  • SIAscope V scanner
  • MoleMate software
  • Wetenschappelijke referentiegids
  • MoleMate gebruikersdocumentatie

De software is compatibel met de bestaande Windows 2000/XP besturingssystemen en is zeer eenvoudig te installeren.

De procedure is momenteel beschikbaar in Medicalternative, een privaatkliniek in Edinburgh, en een 70-tal andere klinieken in Engeland.

(*) £100.00 = ±127,00 euro (de huidige wisselkoers in acht genomen).

Geen opmerkingen: