18 november 2008

Laser vervangt weldra chirurgische hechting



Onderzoekers, onder leiding van professor Abraham Katzir, aan de Universtieit van Tel Aviv hebben een nieuw apparaat ontwikkeld om huidweefsel gecontroleerd op te warmen met een koolstofdioxide laser.

Deze techniek maakt gebruik van een koolstofdioxide laser samen met speciaal ontworpen zilverhalogenide glasvezels
om wonden te sluiten onder een nauwkeurige temperatuurscontrole. Deze glasvezels regelen en begeleiden de warmte-energie van de laser naar de snijwonde die moet gehecht worden. Deze unieke techniek, ook ‘laserhechting’ genoemd, kan door chirurgen gebruikt worden om zowel inwendige als uitwendige wonden te hechten.

Het resultaat bij galblaasoperaties was alvast positief. Wetenschappelijke tests toonden reeds aan dat deze techniek eveneens kan toegepast worden op het hoornvlies, urineblaas, bloedvaten of de luchtwegen maar ook op organen in het lichaam zoals onder andere de nieren en zelfs bij hersenchirurgie. Binnenkort zal het team deze techniek ook toepassen bij grotere ingrepen zoals bvb hernia-operaties.

Laserhechting is ideaal voor het genezen van zachte weefsels.

Wij vermoeden dat deze innovatieve laserhechting vooral geliefd zal zijn bij plastisch chirurgen. Weefsels hechten die snel genezen zonder littekenvorming is, volgens professor Katzir, een ware kunst die slechts weinige chirurgen bezitten. Zo voegde hij er ook aan toe dat het hechtingsapparaatje eveneens nuttig zou kunnen zijn op het slagveld waar soldaten elkaar snel zouden kunnen behandelen.

14 november 2008

Een jeugdige gouden uitstraling met Leorex Booster Gold


Wie wil er niet op zijn of haar best uitzien … zeker met de eindejaarsfeesten in zicht !
De lichtjes en schittering van Kerstmis al indachtig, gaat onze voorkeur uit naar fonkelend goud.

Onmiddellijk na het aanbrengen van het masker, wordt ‘Leorex Booster Gold’ goud terwijl het begint in te werken in de huid door de zelfregulerende silicium microstructuren. Elke huidzone wordt apart aangepakt. De werking van Booster Gold kan a.h.w. gevolgd worden. Daar waar de actieve bestanddelen –oa goud en silica- van het masker door de huid zijn opgenomen, wordt het wit.
Eens de volledige behandelde zone wit getrokken is, wordt het masker met ruim lauwwarm water verwijderd en een geschikt vochtinbrengend product aangebracht.

Goud symboliseert de wedergeboorte ! Volgens de traditionele Chinese geneeskunde was zuiver goud trouwens het geheim van een lang leven. Cosmeticaspecialisten van nu vonden er krachtige huidverjongende substanties in. Het pure fonkelende edelmetaal geeft het revolutionaire liftende effect van Leorex™ een extra verjongende dimensie:

** onmiddellijk fysisch uitvlakken van rimpeltjes en fijne lijntjes
** zachte maar toch doeltreffende reiniging
** verbeterde bloedtoevoer
** poriën verkleinen
** zichtbaar verstevigend
** gezonde uitstraling

Een behandeling met Leorex™ Booster Gold bevat puur goud en stimuleert de celvernieuwing met een gezonde glans en jeugdige vitaliteit als resultaat dat reeds na één behandeling zichtbaar wordt.

Voor meer informatie over Leorex Booster Gold: bel +32 495 536 744 of stuur een e-mail.
Bestellen kan via Naturally BO

5 november 2008

Objectief testen van haargroei

CSIRO Biotech Imaging
Het CSIRO Biotech beeldvormingteam, onder leiding van Dr Pascal Valloton, te Sydney, heeft nieuwe software ontwikkeld die gebruikt kan worden om nauwkeurig en objectief het aantal haartjes op een kleine huidzone te berekenen. Deze software zou bijzonder nuttig kunnen zijn voor alle wetenschappers die ontharingsbehandelingen ontwikkelen om het resultaat te beoordelen.

De software maakt gebruik van een handstuk met ingebouwde kleine flatbed scanner die op de huid wordt gedrukt. Dankzij een wiskundig algoritme wordt het mogelijk elk haartje te identificeren aan de hand van zijn specifieke eigenschappen, zoals oa. relatief rechte of krullende haren.

Verder kan de toepassing een onderscheid maken tussen haartjes en andere huidstructuren zoals rimpeltjes, droogtelijntjes, wondjes of melanomen. Voor en na foto’s kunnen later vergeleken worden om de haargroei te evalueren. De nauwkeurigheid van de software is positief getest door de onderzoekers zelf die de haartjes manueel hebben geteld.
Het programma kan eveneens ingezet worden om doeltreffendheid van behandelingen tegen kaalheid te testen of andere substanties dan haar op te sporen. Zelfs blonde, heel fijne haartjes die met het blote oog nauwelijks te zien zijn, kunnen in beeld worden gebracht.

De resultaten van deze studie, de methode om de haartjes te tellen en te meten, de beschrijving van de hardware en de algoritmes worden momenteel gepubliceerd in het novembernummer van ‘Skin Research & Technology journal’.

nvdr:
CSIRO : Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation of de Wetenschappelijke en Industriële Onderzoeksorganisatie van het gemenebest in Sydney (Australië).