2 april 2005

LED technologie voor huidverjonging en beschadigde huid

Culturele invloeden en de vergrijzing van de bevolking stimuleren sterk de groei van de esthetische markt in Europa. Door de collectieve obsessie met jeugd en schoonheid staan huidverjongingsbehandelingen dan ook hoog genoteerd op ieders verlanglijstje.

Een verdere opmars van de lichttechnologie brengt een jeugdige uitstraling steeds meer binnen handbereik. Een belangrijke doorbraak is hierbij de ontwikkeling van LED (Light Emmiting Diodes) systemen. Deze lage energie lichtbronnen kunnen even efficiënt zijn voor huidverjonging en – correcties dan de hoog energetische lichtflits- of laserbehandelingen die steunen op het principe van selectieve foto-thermolyse. Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat de LED technologie enzymen belet om collageen af te breken en allerlei biochemische processen positief stimuleert.

LED fotomodulatie kan met succes ingezet worden bij rosacea, collageen en elastine stimulatie, littekens en wondgenezing, verfijnen van de poriën, rimpelbestrijding …
Het grote voordeel is dat de normale activiteiten onmiddellijk na de behandeling kunnen worden hervat en elk huidtype pijnloos kan behandeld worden. De huid oogt zichtbaar beter na een reeks van behandelingen. Het oppervlak wordt gladder, poriën verkleinen en een verstevigingseffect is merkbaar.

LED fotomodulatie is een nieuwe niet-chirurgische techniek dat aan het therapeutisch arsenaal van de esthetische sector wordt toegevoegd. Het vervangt zeker niet de bestaande behandelingen, zoals lichtflits-, laser- en microdermabrasiebehandelingen, of andere cosmetische ingrepen die voor huidverjonging worden gebruikt.

De verschillende LED systemen, elk met hun specifieke eigenschappen, die de markt stilaan veroveren, zijn:

  • Omnilux
  • GentleWaves (Light BioScience)
  • LumiPhase-R (Opusmed)
  • Revitalight skincare (Skincare Systems, Inc.)

Elk van deze systemen werkt behoorlijk en veelbelovend. Ervaringsstudies tonen aan dat niet elk toestel identiek dezelfde voordelen biedt of hetzelfde behandelprotocol volgt.
Voor meer informatie klik hier .

Bron: LED Sience and system design matures quickly - Michael Moretti

TagTagTagTagTagTagTagTagTagTag

Geen opmerkingen: