17 mei 2005

Elizabeth Arden en Allergan brengen samen een prestigieus innovatief Anti-Aging product op de markt


Elizabeth Arden en Allergan hebben een co-marketingovereenkomst om een nieuwe formule van het baanbrekende anti-aging product Prevage™ naar het grote publiek te brengen.

Allergan introduceerde in januari 2005 PREVAGE™, een crème gericht op anti-veroudering. Het is een revolutionair product met als voornaamste werkzaam bestanddeel: Idebenone, een anti-oxidant dat zoals vitamine A, C & E, dat de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Anti-oxiderende crèmes houden vrije radicalen tegen het collageen en elastine weefsel af te breken in de huid. En als je de voor en na foto’s bekijkt met succes.

In de Europese medische wereld wordt Idebenone hoofdzakelijk enkel gebruikt in behandelingen voor slachtoffers van een beroerte en tegen Alzheimer. Recent wordt het ook toegediend aan patiënten om de organen te beschermen tegen het oxidatieproces bij een transplantatie. Dit zelfde oxidatieproces is verantwoordelijk voor het verouderen van de huid.

Wetenschappelijke studies toonden aan dat Prevage™ doeltreffender resultaten gaf dan andere uitwendige anti-oxidantia in het beschermen van de huid tegen uitwendige stress zoals oa. Ozon, luchtvervuiling, UV licht en sigarettenrook. Andere uitwendige anti-oxidantia zijn bvb: kinetine (Kinerase®), coënzyme Q10 (Q10 plus van Nivea®), vitamine C en E (gebruikt in vele anti-verouderingsproducten).

Idebenone is sinds kort de meest effectieve grondstof die gebruikt wordt om oxidatieve stress, een fundamentele oorzaak van huidveroudering, te voorkomen en behandelen. Het vertraagt de tekens van het ouder worden aanzienlijk en herstelt de celvitaliteit.
Een klinische studie, lopende over een periode van 6weken, gaf volgende resultaten:

  • 29% vermindering van fijne lijntjes en rimpels
  • 26% vermindering van een ruwe of droge huid
  • 37% verhoogde hydratatie
  • 33% verbeterd uiterlijk van de huid

Elizabeth Arden en Allergan zullen in de toekomst verder samenwerken om een compleet nieuw revolutionair en krachtig productgamma op basis van Prevage™ te ontwikkelen. De verzorgingslijn zal wereldwijd begin 2006 verkrijgbaar zijn via prestigieuze parfumerieketens en beautycentra. Het productgamma voor verkoop in de medische sector wordt eind 2005 op de markt gebracht. In de cosmetische productlijn wordt 0,5% Idebenone verwerkt en in de medische 1%.De overeenkomst combineert de ervaring van Elizabeth Arden in de prestigieuze huidverzorgingsindustrie en de kennis en bekwaamheid van Allergan in de dermatologie.


Bronnen: Allergan, Elizabeth Arden en Skin Care News
Ps: Allergan is het farmaceutisch bedrijf met wereldfaam dat Botox op de markt bracht.

TagTagTagTagTagTagTagTagTagTagTagTag


Geen opmerkingen: