6 juli 2008

Een nieuwe technologie voor ontharing testte positief

Impresa technologie

De resultaten van een test met een nieuwe ultrasone ontharingstechnologie toonden een haarreductie van ±38% aan na een eerste behandeling.

De procedure is gebaseerd op de IMPRESA™ technologie – IMmediate, PREcise and Selective Acoustics.
Een specifiek ultrasone behandelkop brengt de akoestische energie rechtstreeks in de haarschacht. Het haartje geleidt de ultrasone energie nauwkeurig naar de haarwortel, waar de energie een warmteontwikkeling veroorzaakt. Hierdoor wordt de temperatuur in de haarwortel snel hoog genoeg opgedreven met het gewenste stollingseffect tot gevolg. De wortel wordt langdurig beschadigd en het vermogen om opnieuw te groeien, vernietigd. De Impresa™ technologie verwijdert het haar veilig, pijnloos en doeltreffend zonder de huid binnen te dringen of te beschadigen.

De behandeling is geschikt voor zowel vrouwen als mannen, alle huidtypes en alle haarkleuren en kan toegepast worden op om het even welk lichaamsdeel. Er zijn geen neveneffecten vastgesteld. De procedure zou minder pijnlijk zijn dan andere definitieve ontharingsmethoden (bvb lichtflits, laser, elektrolyse).

De test werd uitgevoerd op 36 personen, zowel mannen als vrouwen. De proefpersonen hadden verschillende huid- en haarkleuren. Voor een gemiddeld aantal personen was er een haarvermindering van 38% in vergelijking met een gelijkaardige niet behandelde zone.

De Impresa™ technologie is geschikt voor zowel professioneel als thuisgebruik. Ze is veilig, gebruiksvriendelijk, vooral betaalbaar en doeltreffend. Uiteraard zullen de professionele toestellen een krachtiger versie zijn dan de apparaatjes voor thuisgebruik.

De eerste Selectif™-toestellen aangedreven met de Impresa™ technologie worden verwacht in de eerste helft van 2009.
Beauty Trends & Technologies houdt u op de hoogte.

Geen opmerkingen: