10 februari 2009

Clinpro™ 5000 : nanotandpasta tegen cariës


Clinpro™ 50003M ESPE, wereldwijd producent van tandverzorgingsproducten, heeft een nieuwe tandpasta in de V.S. op de markt gebracht waarin het innovatieve tri-calciumfosfaat van het Amerikaanse Indiana Naotech is opgenomen.

Clinpro™ 5000 is een gespecialiseerde tandpasta die de tandbederfbestrijdende stoffen calcium, fosfaat en fluoride samen in zijn formule heeft. Deze combinatie is uitzonderlijk omdat deze substanties elkaar normaal verbieden.

Het samenvoegen van de nuttige eigenschappen van fluoride en het fluoride vernietigende calcium in een wijd en zijd vertrouwd product als tandpasta, heeft opmerkelijke voordelen voor patiënten met een hoog risico op tandbederf, volgens de CEO van Indiana Nanotech.

Verder worden ook FDA goedgekeurde voedinssupplementen volgens een hoog-technologisch synthetisch proces in vaste toestand in de formule verwerkt om uiteindelijk een sterk functioneel samengestelde substantie te vormen.
Momenteel is deze nieuwe tandpasta vanaf januari 2009 enkel verkrijgbaar in Amerika via de tandartspraktijk ondanks het feit dat 3M espe ook op de Europese markt haar producten verdeelt. Een globale lancering voor deze nanotandpasta zal afhankelijk zijn van het succes op de Amerikaanse markt. Het doel is wel dat Clinpro™ 5000 wereldwijd in de nabije toekomst voor het grote publiek beschikbaar zal zijn via de apotheek.

Het is alvast niet de eerste keer dat nanotechnologie wordt geïntegreerd in orale vezorgingsproducten. Eerder werd ze al verwerkt in producten om gevoelige tanden en gevoelig tandvlees te beschermen. En in 2007 lanceerde ook het Zwitserse bedrijf SwissDent een reeks producten met nanodeeltjes peroxide in hun formule voor het bleken van tanden.

Geen opmerkingen: