22 februari 2009

Latisse™: het nieuwe wondermiddel van Allergan


De maker van het antirimpelproduct Botox®, Allergan, brengt een nieuw wondermiddel op de markt. Latisse™.

Latisse™, toevallig ontdekt door de cosmetische bijwerking van Lumigan® om glaucoom te behandelen, is een middel om wimpers langer, dikker en donkerder te maken. Het wordt nog dit kwartaal in Amerika op de markt gebracht en is enkel op doktersvoorschrift verkrijgbaar. Na Engeland zal het vervolgens ook de rest van Europa veroveren.

Wetenschappelijk onderzoek toont opmerkelijke resultaten reeds vanaf een gemiddeld gebruik van een 8-tal weken:
· Toename van de wimperlengte met 25%,
· de dikte is meer dan verdubbeld (106%) en
· ze zijn 18% donkerder geworden.

Optimaal resultaat wordt bereikt na 16 weken. Om het effect te onderhouden, wordt aanbevolen het gebruik van Latisse™ verder te zetten.

Het actieve ingrediënt is bimatoprost, een prostaglandine, dat ook aanwezig is in Lumigan®, een geneesmiddel om glaucoom te behandelen. Het neveneffect van deze stof is oa. verandering van de oogwimpers.

Het komt wel meer voor dat geneesmiddelen cosmetische nevenverschijnselen hebben.
· Botox®, het populairste antirimpelmiddel ter wereld, werd aanvankelijk gebruikt als therapeutische behandeling bij zenuwaandoeningen zoals bvb epilepsie. Verder wordt het ook gebruikt tegen overmatig zweten en migraine.
· Minoxidil, beter bekend onder de merknaam Regaine®, was origineel een medicijn tegen hoge bloeddruk maar het bleek eveneens de haargroei te stimuleren en zo haaruitval af te remmen.


De wimperindustrie is behoorlijk winstgevend. Al van in de oudheid willen vrouwen over heel de wereld immers donkere, volle, verleidelijk lange wimpers. Zo wordt er jaarlijks 5 miljard dollar aan mascara gespendeerd waarvan zo’n 400 miljoen euro alleen al in Engeland. Allergan hoopt op termijn op een jaaromzet voor Latisse™ van 500 miljoen dollar.

Latisse™ zal ongeveer €100,00 ($130.00) per maand kosten zonder het doktersvoorschrift. Volgens Allergan +/- 4 dollar per dag of de prijs van een koffie bij Starbucks.

Geen opmerkingen: