24 maart 2007

Fotopneumatische acnetherapie combineert licht met zuigkracht


Ongeveer 85% van alle tieners hebben problemen met acne. Hoewel het een onschuldige huidaandoening is, verdwijnt ze niet van de ene op de andere dag. Deze zogenaamde jeugdpuistjes kunnen ook behoorlijk sociale gevolgen hebben zeker in tijden dat aandacht voor het uiterlijk groter is dan ooit.

Daarom is het belangrijk dat er tijdig wordt ingegrepen. Terwijl de markt overspoeld wordt met verschillende behandelingen zitten personen met hardnekkige acne nog steeds op hun honger te wachten als het gaat over een pijnloze procedure om van deze aandoening af te raken.

Doorgaans verdwijnt deze aandoening spontaan na de pubertijd maar om psychosociale problemen te vermijden, is het toch belangrijk dat er tijdig wordt ingegrepen. Terwijl de markt echter overspoeld wordt met behandelingen zitten acnelijders nog steeds op hun honger te wachten als het gaat over een pijnloze behandeling om er van af te raken.

Dermatologen passen dan al wel de zuigtechniek met een spuit toe om acnepuisten met etter sneller te verwijderen, met de fotopneumatische of PPx technologie zou dit wel eens voorgoed verleden tijd kunnen worden. Deze therapie combineert een breedspectrum licht met zeer lage energie en de zuigtechniek om acne te behandelen. Eerst wordt de huid opgespannen en de verstopte porie geopend door zuigkracht. Daarna doodt een lichtpuls de acnebacteriën in de porie. De gebruikte lichtenergie is zeer laag en beschadigt de huid niet.

De nieuwe procedure is een absoluut pijnloos alternatief voor het manueel werken met een spuit en er zijn geen neveneffecten. Er is een onmiddellijk zichtbare verbetering van de acne 24 tot 48uur na de behandeling. Elke behandeling duurt ongeveer 10minuten.

Het handheld apparaat met individuele microchips wordt geleverd met drie verschillende topjes om comfortabel elke gezichtszone te kunnen behandelen. De PPx porie reinigende acnebehandeling is ook verkrijgbaar voor thuisgebruik.

Vergeet niet: het is ten zeerste af te raden mee-eters en puisten uit te duwen met de vingers om de acneletsels niet bijkomend te infecteren.
TagTagTagTagTagTag

Geen opmerkingen: