26 juni 2007

Een laser scheerapparaat … in 2010 ?

Laser behandelingen worden steeds couranter en elk jaar breidt het laserarsenaal uit. De evolutie van de lichttechnologie leidt tot steeds nieuwe toepassingsgebieden gaande van rimpels en huidverslapping tot het doeltreffend aanpakken van ouderdomsvlekken. En ondertussen kennen we trouwens allemaal het succes van ontharen met laser en lichtflits.

Maar enkele jaren geleden, in 2003 om precies te zijn, las ik een artikel over een laser scheerapparaat dat ongewenste haren zou verwijderen zodat je je slechts om de paar maanden zou hoeven te scheren. Gillette, een klinkende naam in de scheerwereld, startte een onderzoek naar op licht gebaseerde ontharingsmethoden voor vrouwen en mannen. Ze gingen hiervoor in zee met de cosmetische laserspecialist ‘Palomar Medical Technologies’. Het onderzoek liep over 30 maanden.

De ‘laser razor’ zendt een beperkte hoeveelheid laserlicht uit. Als je ermee over de huid gaat, dringen de bijna infrarode stralen van het lichtscheerapparaat de huid binnen en na ±2 dagen vallen de stoppeltjes uit. Het vertraagt de toekomstige groei van de haren zodat het resultaat van de scheerbeurt een zestal weken zal aanhouden. In plaats van scheerzeep heb je wel een koelende gel nodig maar verder is de toepassing pijnloos. Gedaan dus met die vervelende kleine snijwondjes en het kopen van scheermesjes.

Deze ‘laser razor’ wordt zonder twijfel DE trend in de toekomst. Een laser ladyshave voor vrouwen, zwemmers of renners om hun benen of oksels te scheren, zal uiteraard ook verkrijgbaar zijn. Jammer dat we nog enkele jaren geduld moeten oefenen: het laser scheerapparaat wordt immers pas verwacht in 2010 !

Geen opmerkingen: