14 november 2007

Anti-rimpelinjecties kunnen het huidweefsel blijvend beschadigen

antirimpelinjecties
Ze lijken de perfecte manier om snel terug een jeugdige look te krijgen. Maar misschien is het toch wel beter om 2 keer na te denken voor je je laat inspuiten met ‘fillers’ om rimpels en fronslijnen te verwijderen. Een Frans cosmetische chirurg waarschuwt dat deze antirimpelinjecties blijvende schade aan het gelaat zou kunnen veroorzaken.

De Franse arts Daniel Marchac formuleerde zijn besluit na de vaststelling van onomkeerbare beschadiging aan het onderhuids weefsel en het vezelige verbindingsweefsel bij 25 patiënten. Om meer zekerheid te verkrijgen, vroeg hij aan meer dan 900 plastisch chirurgen meer bewijsmateriaal te verzamelen over antirimpelinjecties met ‘fillers’, Botox en ook koolstofdioxide.
De inspuitingen met opvulmaterialen zijn opgesplits in 2 types: permanente ‘fillers’ en ‘fillers’ die door de huid worden geabsorbeerd en om de ±6 maanden moeten worden herhaald.

Op basis van het verkregen materiaal leerde hij dat alle permanente ‘fillers’ van tijd tot tijd builen en misvormingen veroorzaakte. Het blijkt dat één op de 20 zal te maken krijgen met blijvende beschadiging van het huidweefsel in het gelaat waardoor plastische chirurgie echt nodig zal zijn.

Hij voegde hier ook nog aan toe: “In de toekomst zullen we patiënten zien van 50 jaar, die zich reeds 15 jaar lang hebben laten behandelen met deze opvulinjecties, met taai en vezelig huidweefsel waar we niets meer aan kunnen doen.”

Heeft u ook klachten of opmerkingen, dan kan u die hier melden.

1 opmerking:

Jenny zei

twee vriendinnen van mij gebruiken al jaren Botox, Alkamyd en nog meer om hun gezicht mee te laten inspuiten. bij de ene (de jongste) is de huis inmiddels heel bobbelig geworden (na het afslanken) en bij de ander schijnt het redelijk goed te lukken, ofschoon die ook wel eens mislukte opvullingen had, maar die werden er dan weer uitgehaald. Wat is nu het beste materiaal of methode om rimpels te behandelen?