18 augustus 2007

De nieuwe anti-rimpel pizza veroorzaakt protest in ItaliëEen pizza die het verouderingsproces tegenwerkt, heeft voor enige opschudding gezorgd in Italië. Het recept voor deze ‘Primula’ pizza is ontwikkeld door Eugenio Luigi lorio, een voedingsdeskundige en biochemicus aan de Universiteit van Napels, en Cosimo Mogavero, eigenaar van het restaurant ‘La Fabbrica dei Sapori’ of de ‘Smaakfabriek’.

De Primula pizza bevat drie keer zoveel vezels, door het gebruik van volkorenbloem, en een hogere hoeveelheid ijzer en magnesium dan de klassieke pizza. Niet minder dan 8 verschillende groenten, zoals: tomaat, courgette, rucola, champignons, spinazie, wortelen, rode ui, knoflook, olijfolie en basilicum zorgen voor een extra aanvoer van natuurlijke anti-oxidantia. Deze actieve celbeschermers, zoals bioflavonoïden, caroteen, selenium, polyfenolen en vitamine C en E, spelen een belangrijke rol in de strijd tegen het ouder worden.

Maar het nieuwe gerecht heeft ondanks de huidbeschermende eigenschappen, zijn tegenstanders. Een groepering die zich ‘De Echte Napolitaanse Pizza Vereniging’ noemt. Deze meent dat met volkorenbloem geen echte knapperige korst, kenmerkend voor hun nationale gerecht, kan gevormd worden. In het verleden verzette de organisatie zich ook al tegen de verkoop van spieën pizza.

Leuk om weten: paus Benedictus XVI houdt alvast van de ‘anti-aging’ pizza. Hij heeft de lekkernij leren kennen op het feest van de Zwitserse Garde.

Geen opmerkingen: