13 augustus 2007

Micro-inkapseltechnologie brengt vitaminen onmiddellijk naar de huid


Tagra Biotechnologies
Actieve bestanddelen vormen de basis van vele voedingssupplementen of nutriceutica, cosmeceutica, gewone cosmetica- en farmaceutische producten. Tagra Biotechnologies, een bedrijf gespecialiseerd in innovatieve inkapseltechnologieën , heeft een systeem ontwikkeld dat bvb vitaminen of andere werkzame stoffen direct naar de huid van de gebruiker brengt. Hun micro-inkapselsysteem brengt de actieve stoffen via cosmetica naar de huid waar en wanneer nodig.

Zeer kleine minicapsuletjes, die geschikt zijn om natuurlijke of chemische stoffen zoals: vitaminen, olie van de theeboom (tea tree), teunisbloemolie, retinol of duindoornolie vast te houden, kunnen dan aan om het even welk soort crème of gel worden toegevoegd. De microcapsules breken pas wanneer zij worden gesmeerd door de wrijving. De inhoud wordt zo op een gecontroleerde manier aan de huid afgegeven. Deze innovatieve technologie maakt het voor de beauty industrie mogelijk om zeer doeltreffende maar minder aangename substanties aan huidverzorgingsproducten toe te voegen. De vitaminen en andere actieve stoffen blijven stabiel in de capsule tot ze gebruikt worden. Dankzij deze technologie zouden huidverjongingsproducten toch wel voordelen kunnen bieden die net iets verder gaan dan een opsmukbeurt.

De micro-inkapseltechnologie is bruikbaar voor verschillende industrieën zoals bvb in de tandheelkunde, huidverzorgingsector en de farmaceutische industrie.

Geen opmerkingen: