12 december 2006

Handverjonging door middel van licht

handverjonging met IPL/FPL
Handen zijn één van de minst geklede en meest zichtbare zones van het lichaam. Onnodig te vertellen dat ze één van de eerste zones zijn die de zichtbare tekenen van het ouder worden vertonen.

Dermatologen krijgen meer dan eens klachten van vrouwen dat hun handen ouder lijken dan de rest van hun lichaam. Velen concentreren zich vooral op hun gezicht om de tekenen van het ouder worden af te weren. De handen, die doorgaans de ware leeftijd verraden, worden hierdoor verwaarloosd.

Twee factoren die handen er ouder doen uitzien zijn: bruine huidvlekken en een gewijzigde huidstructuur. Flitslichtprocedures (IPL, FPL, LPL) worden steeds meer met succes ingezet om de handen te verjongen. Onder de technieken die bekend zijn om huidveroudering tegen te gaan, is de FPL -Fluorescent pulsed light- behandeling de veiligste en meest doeltreffende methode. Het doel van deze procedure is de degeneratie van het bestaande collageen tegen te gaan en de aanmaak van het nieuwe collageen te bevorderen, waardoor het netwerk zich kan herstellen. Ook pigmentvlekken kunnen selectief worden behandeld.

De werking van het flitslicht is op basis van het uitlokken van een ontstekingsreactie. Het genezingsproces versnelt de celdeling waardoor de huid geremoduleerd wordt. Nieuwe collageen formaties worden gevormd en de fibroblasten in de dermis worden gereorganiseerd. Klinische studies hebben aangetoond, dat de toename van de collageenlaag plaatsvindt gedurende een periode van 6 à 10 weken en aanhoudt tot ± 9 à 18 maanden na de laatste behandeling.

Flitslichtprocedures verminderen de vetpolster in de handen niet. De huidtextuur wordt zichtbaar beter in relatief zeer korte tijd nl. 2 à 3 weken. Een goed resultaat is merkbaar na 3 tot 6 sessies.
Na de behandelsessies wordt een sunblock
en/of verhoogde zonbescherming in combinatie met een goed voedende en hydraterende handcrème aanbevolen om verdere schade te voorkomen.
TagTagTagTagTagTagTagTagTagTag

Geen opmerkingen: