14 december 2006

Tanden wit maken, wat je moet weten

Voor en na witprocedure
Strikt genomen zijn procedures om tanden terug wit te maken niet echt schadelijk. Toch kan overmatig gebruik van op peroxide gebaseerde bleekproducten en –gels leiden tot tandgevoeligheid en irritatie van het tandvlees. Afhankelijk van de persoon is de reële kans op complicaties soms toch aanwezig. Wees dus steeds op je hoede want behandelingen zouden nooit erger mogen zijn dan het ongemak zelf.

Ga je toch voor die stralend witte glimlach, onthou dan volgende tips:

De kans op verkleuring kan volgens tandartsen al verkleind worden door minder koffie, thee, rode wijn, tomatensaus en donkere frisdranken te nuttigen en door minder te roken.

Wegens het ontbreken van onderzoeksresultaten i.v.m. het effect van bleekprocedures bij zwangere vrouwen en uit voorzorg, wordt een behandeling afgeraden.

Vergeet verder niet dat tandvernis steeds op het glazuur moet worden aangebracht. Sommige tandartsen boren eerst op het glazuur waardoor de vernis dieper wordt aangebracht. Dit kan soms kleine breuken veroorzaken in het tandglazuur waardoor je de tandarts voor een correctie regelmatig terug moet opzoeken.
Let wel: het verloren tandglazuur is voor altijd weg !

Alvorens de tanden te laten witten, moeten ze eerst goed worden gepoetst. Producten werken beter in op schone tanden.

Voor en na een behandeling wordt aanbevolen een tandpasta voor gevoelige tanden te gebruiken.

Last but not least: wees kritisch bij de keuze van je zorgverstrekker en vraag steeds meer dan één mening !
TagTagTagTagTagTagTagTag

Geen opmerkingen: