2 december 2006

Danone ontwikkelt een gamma cosmetische yoghurts voor 2007


De franse zuivelproducent Danone heeft bevestigd dat ze in 2007 plannen een cosmetische yoghurt op de markt te brengen. Meer info, zoals lanceerprijs en –datum, wou de zuivelgigant nog niet prijsgeven. Volgens de Financial Times zou het productgamma de naam ‘Essensis’ dragen.

Een dagelijkse dosis van deze vloeibare yoghurt zou ons een stralende teint geven door de hydraterende en zuiverende eigenschappen van dit schoonheidsdrankje.
Terwijl er nog onvoldoende informatie gekend is over het nieuwe product of de ondersteunende wetenschap, is het moeilijk om de echte waarde van het nieuwe aanbod van de franse groep te beoordelen.

De nieuwe yoghurtdrank valt tot nu toe onder het label cosmetische voeding of nutricosmetics. Cosmetische voeding is functioneel in de zin van dat ze iets doen voor de consument maar dit betekent niet noodzakelijk een gezondheidsvoordeel. Functioneel voedsel of nutriceuticals zijn voedingsproducten die verrijkt zijn met extra voedingsstoffen die gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben (bvb margarine verrijkt met omega-3 en plantensterolen of sportdranken met extra mineralen).

Hoe deze nieuwe ‘schoonheid-van-binnenuit’ voedingstendens zal evolueren, zal de toekomst ons moeten uitwijzen. Diëtisten stellen alvast de nood aan cosmetisch voedsel in vraag: een evenwichtige voeding met natuurlijke en verse producten geeft je immers zowiezo een gezond uiterlijk !
TagTagTagTagTag

Geen opmerkingen: