16 januari 2007

AccuFat houdt je lichaamsvet in de gaten

AccuFat vetmeter
Een nieuw gadget is geïntroduceerd op de exclusieve elektronica verbruikersbeurs, CES 2007, in Las Vegas. De AccuFat, of eerste onderhuidse vetmeter ter wereld, maakt een analyse van het vet in een bepaalde lichaamszone zoals bvb de bovenarmen, de buik, de heupen, de dijbenen, …

Om de onderhuidse vetlaag snel en accuraat te kunnen meten, gebruikt de AccuFat een fotodiode met 5 infrarode LEDs (light emitting diodes). De dikte van de vetlaag wordt vervolgens weergegeven op het scherm. De meter kan tot 50mm onderhuids vet analyseren.

De AccuFat is perfect bruikbaar in de gezondheidszorg in de strijd tegen obesitas en diabetes, in de fitness industrie en de cosmetische chirurgie bij de voorbereiding of de nazorg van bvb oa. een liposuctie. Diëtisten, fitness en atletiek trainers kunnen het gadget inzetten bij het opvolgen van patiënten en sporters. Voor persoonlijk gebruik komt weldra een consumentenversie op de markt.

Het apparaatje, dat niet groter is dan een elektrische tandenborstel, kan de opgemeten gegevens in een eigen geheugen opslaan om ze later door te sturen naar een computer.

Het prijskaartje zal schommelen rond de €1.200,00 of $1,500
TagTagTagTagTagTagTag

Geen opmerkingen: