26 januari 2007

Nieuwe software vermindert het aantal correcties bij Lasik procedures

Lasik
Steeds meer mensen nemen hun toevlucht tot een Lasik behandeling als alternatief voor een bril of contactlenzen. Maar niet alle ogen zien na zo’n ooglaserbehandeling perfect zonder correctie en een heringreep kan dus af en toe nodig zijn.

In de huidige Lasik chirurgie zou in bepaalde omstandigheden bij ±20% van de behandelde ogen nog een correctie nodig blijken. Een nieuw software programma, ontwikkeld aan het Medisch Universitair Centrum van Rochester in New York, zou helpen om deze aanvullende laserbehandelingen overbodig te maken.

Ieder oog is anders. Zoals bij elke Lasik behandeling wordt tijdens een test vooraf bepaald wat de exacte afwijking is van het oog dat moet worden gecorrigeerd. De verkregen informatie gebruikt het nieuwe systeem onmiddellijk om de laserstraal tijdens de procedure aan te passen en het perfecte zicht te geven vanaf de eerste behandeling. De nieuwe software maakt het mogelijk de grootte, de juiste positie en het aantal laserpulsen tijdens de ingreep aan te kunnen passen waardoor de oogchirurg veel preciezer de gewenste kromming van het hoornvlies kan controleren. Het hervormen van het hoornvliesweefsel verandert de focus van het oog met als gevolg een gecorrigeerd zicht.

Tijdens een Lasik procedure, die normaal 15 à 60 seconden duurt, krijgt het hoornvlies 50 laserpulsen per seconde te verwerken. Het heeft dus geen verdere uitleg nodig dat een zeer precieze timing en plaats waar het hoornvliesweefsel wordt bewerkt zeer belangrijk zijn.

Interesse in deze nieuwste Lasik inreep ? Contacteer Scott MacRae M.D.
TagTagTagTagTagTagTagTag

Geen opmerkingen: